Мисливська рушниця
Боєприпаси Иконка Дрiб 12x70 Шріт

Иконка Жекан 12х76 Жакан
Иконка Дротик 12х76 Дротик

Середня вартість, RU ЧН Чисте Небо — 400 RU

Поклик Прип'яті(ico) Поклик Прип'ятi — 1200 RU

Ігри ЧН Чисте небо

Поклик Прип'яті(ico) Поклик Прип'яті

Реальний прототип ТОЗ-34

Мисливська рушниця — двоствольний дробовик з вертикальним розташуванням стволів. Використовується у загалі новачками, бандитами або тими, у кого мало грошей. Поширена серед мисливців.

ОписРедагувати

Тiнь Чорнобиля
Широко поширена і нічим особливим не примітна мисливська рушниця — «вертикалка».

Чисте небо
Широко поширена і нічим особливим не примітна мисливська рушниця — «вертикалка». Застосовується на загал новачками та на околицях Зони.

Поклик Прип'яті
Широко поширена мисливська рушниця — «вертикалка» — завдяки достатній влучності та гарній спиняючій дії забезпечує більш надійний захист від мутантів, ніж пістолет. Дуже дешева й доступна у порівнянні з більшістю видів зброї, тому активно застосовується новачками і бандитами як на межах, так і у центрі Зони.

ПеревагиРедагувати

  • Непогана забійність; з одного-двох пострілів з ​​відстані в три метри можна «вкласти» всіх, крім химери і псевдогіганта.
  • Велика дальність пострілу та велика влучність (у порівнянні з обрізом).
  • Невелика віддача.
  • Величезна швидкострільність — обидва постріли відбуваються майже одночасно.
  • Найшвидша перезарядка серед усіх дробовиків.
  • Практично відсутні осічки.
  • Невелика ціна.
  • Зручна мушка.

НедолікиРедагувати

  • Через те, що це дробовик, то його використання на далеких відстанях пов'язане з певними труднощами.
  • У гравця немає можливості зробити більше двох пострілів за раз, що не дозволяє вести маневрений бій на відкритій місцевосці.

Як отримати?Редагувати

Тiнь ЧорнобиляРедагувати

  • У грі не зустрічається, але міститься в ігрових файлах. Можна отримати, якщо прописати в продаж або у схованку.

Чисте НебоРедагувати

Поклик Прип'ятiРедагувати

Цікаві фактиРедагувати

  • Є класичним атрибутом для полювання на мутантів.
  • Спочатку називалося ТОсТ 34.
  • В ТЧ збереглася її моделі як від третьої особи, так і HUD-модель від першої, але на HUD-моделі повністю нема згладжування.
  • В ЧН і ПП можна зробити таку модифікацію рушниці, що вона буде стріляти тільки жаканом і дротиком.
  • У реальності ця рушниця стріляє далі, а постріл завдає куди більшої шкоди. Також у реального ТОЗ-34 патронник 12x70, отже патронами 12x76 з нього стріляти не можливо.
  • Зображена на ілюстрації до квесту «Фамiльна рушниця», тому що ця рушниця мала фігурувати в цьому квесті.
  • Якщо при прицілюванні увімкнути ліхтар, то мушку буде краще видно, як і з багатьма іншими стволами (статичне освітлення).
  • При достатній вправності можна легко розправиться навіть з кровососом.
  • Надзвичайно ефективна при полюванні на слабких (не "вище" кровососа ) мутантів.
  • Дивно, - картеч, що з одного пострілу вкладає здорового кабана, завдає дуже малої шкоди навіть слабкоброньованим ворогам-людям.
  • В ЧН ТОЗ не зношується, втім це можна легко пояснити особливостями конструкції — там просто немає чому заклинювати (все набагато простіше, - до певного патчу зброя нижнього рівня не ушкоджувалась через баг, котрий з'явився через видалення частини контенту).
  • У ЧН рушниця має сюжетний баг. Якщо з нею зайти до Темної долини з території Кордону до виконання сюжетної гілки, - тоді під час зворотнього переходу зброя зникне з вашого реманенту.
  • В реальності цю зброю можна зарядити куди більш потужними боєприпасами, ніж у грі.
  • При вигляді від першої особи рушниця здається трохи довшою, ніж є насправді.
  • В Поклику Прип'яті після всіх поліпшень ТОЗ-34 стане найвлучнішим дробовиком і одним з найвлучніших стволів у грі: навіть максимально покращений Гвинторіз буде менш влучним.
  • У файлах деяких бiлдiв присутній обріз цієї рушниці (Інформація не підтверджена).

ГалереяРедагувати

Зброя в S.T.A.L.K.E.R.: Чисте Небо
Пістолети «Волкер-П9м»«Кора-919»«Марта»ПБ-1сПМмСИП-т М200УДП «Компакт»«Фора-12»ХПСС-1м«Чорний яструб»
Дробовики Мисливська рушницяОбрізСПСА-14«Чейзер-13»
Пістолети-кулемети «Гадюка-5»
Штурмові гвинтівки АКМ-74/2АКМ-74/2УАС-96/2ГП37«Грім-С14»ІЛ86СА «ЛАВИНА»СГІ-5кТРс-301ФТ-200М
Снайперські гвинтівки «Гвинтар-ВС»СВДм-2СВУмк-2
Кулемети РП-74
Гранатомети «Бульдог-6»РПГ-7у
Ручні гранати Граната РГД-5Граната Ф-1Димова граната
Ножі Ніж
Унікальна зброя Автомат «долговця»Бандитський «Чейзер-13»Дробовик «Різник»Іменний пістолетМодифікований стволРушниця ЕМ1Танковий кулеметТрофейний АКМ-74/2
Зброя в S.T.A.L.K.E.R.: Поклик Прип'яті
Пістолети «Волкер-П9м»«Кора-919»«Марта»ПБ-1сПМмСИП-т М200УДП «Компакт»«Фора-12»ХПСС-1м«Чорний яструб»
Дробовики «Відбійник»Мисливська рушницяОбрізСПСА-14«Чейзер-13»
Пістолети-кулемети «Гадюка-5»
Штурмові гвинтівки АКМ-74/2АКМ-74/2УАС-96/2ГП37«З14»ІЛ86СА «ЛАВИНА»СГІ-5кТРс-301ФТ-200М
Снайперські гвинтівки «Гвинтар-ВС»Гаус-пушкаСВДм-2СВУмк-2
Кулемети РП-74
Гранатомети «Бульдог-6»РПГ-7у
Ручні гранати Граната РГД-5Граната Ф-1Димова граната
Ножі Ніж
Унікальна зброя «Альпієць»«Карабінер»«Марш»Нагородний ПМм«Прибій»«Рись»РП-74 ЗулусаСВУ2-АСГІ-5к Стрільця«Степовий орел»«Фрезер»«Хижак»«Шторм»
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.